Áfonyás túrófalat
Hozzávalók:
- 1 csomag zselatin
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 pohár natúr yoghurt
- 5 ek canderel édesítőpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 15 dkg mélyhűtött áfonya
- 1 szelet graham kétszersült kenyér
Elkészítés:
A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint 4 ek. vízbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet, és felforraljuk. A túrót alaposan áttörjük, belekeverjük a joghurtot, a CANDEREL édesítőport, a citromhéjat, és összedolgozzuk a zselatinnal. Végül az áfonya egyharmadát-felét (fagyosan) is belekeverjük. Négy kb. 1 dl űrtartalmú formát (vagy egy kb. 5 dl űrtartalmú tálkát) kiöblítünk hideg vízzel, és belesimítjuk a masszát. Kanálháttal kissé belenyomkodjuk. A kétszersültet morzsásra törjük, rászórjuk a formákra, és kissé megütögetjük egy kanál hátával (ez el is maradhat). Három-négy órára betesszük a hűtőbe. Vékony pengéjű késsel meglazítjuk a formák pereménél a túrókrémet, tálkára borítjuk, és a tetejét megdíszítjük a maradék áfonyával. Tálaláskor megszórjuk CANDEREL édesítőporral.
Hasonló receptek
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gesztenyés rolád
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Citromos joghurthab sült ananásszal
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes