Almás csirke II.

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 30 dkg alma
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só.

Elkészítés:

A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát. Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük és pár percre visszatoljuk a sütőbe. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Göngyölt pulykamell

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséggel töltött csirkecombok

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: