Almakarikák sörtésztában

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl sör
  • 6 dkg cukor
  • 1-1 csipet só és őrölt szerecsendió
  • 4 nagy savanykás alma
  • olaj a sütéshez
  • fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat. Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kevert almás

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: